NOVL

Transportondernemer | NOVL

Transportondernemer

Als u transportondernemer wilt worden heeft u een vervoersvergunning nodig. Deze vergunning wordt verstrekt als u o.a. voldoet aan de vakbekwaamheideis. Deze eis geldt voor degene ‘die permanent en daadwerkelijk leiding geeft aan het beroepsvervoer, dan wel het bedrijf’.

Doel van de opleiding
Het met goed resultaat afleggen van de examens om in het bezit te komen van de getuigschriften voor nationaal- en internationaal vervoer van goederen over de weg.

Bestemd voor
Naast de wettelijke verplichting voor het verkrijgen van een vergunning is deze opleiding uitermate geschikt als kennisverbreding voor de medewerkers van de afdeling planning, kwaliteitsmanagers, boekhouders en acquisiteurs. Ook is de opleiding geschikt voor alle personen die in hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met de bedrijfstakken in het goederenvervoer.

Inhoud van de opleiding
De opleiding bestaat uit 6 modules te weten de modules:
Module B (bedrijfsmanagement)
In deze module worden veel onderwerpen behandeld. Zo leert u heel veel over marketing en het oprichten van een onderneming, waarvan het ondernemingsplan ook deel uit maakt. Ook de belastingwetgeving, criminaliteit in de onderneming en het faillissementsrecht zijn onderwerpen van gesprek.
Module C (calculatie)
In module C leert u op een speelse wijze hoe u de kostprijs voor het vervoer samenstelt. Deze kostprijs kunt u dan gebruiken voor het vaststellen van de uiteindelijke vervoersprijs.
Module F (financieel management)
In de module financieel management wordt u geleerd de boekhouding te begrijpen, onder andere door het opstellen van balansen en resultatenrekeningen en het verwerken van mutaties. Door veel met u te oefenen tijdens de lesbijeenkomsten zal de docent u in staat stellen diverse gegevens in de boekhouding te verwerken.
Module P (personeelsmanagement)
Deze module behandelt met u o.a. de organisatie van de onderneming, de personeelsplanning, maar ook de Nederlandse sociale wetten. Verder wordt u wegwijs gemaakt in de nationale- en internationale rij- en rusttijdenregelingen, maar ook worden onderwerpen als leidinggeven en de CAO's die gelden voor de betreffende bedrijfstakken behandeld.
Module WG1 (wegvervoer goederen deel 1)
In deze module worden alleen zaken besproken die gaan over het goederenvervoer over de weg. Enkele onderwerpen zijn organisaties in het wegvervoer, wet- en regelgeving goederenvervoer, ritmachtigingen, termijnmachtigingen en CEMT-vergunningen, heffingen en overige documenten.
Module WG2 (wegvervoer goederen deel 2)
In deze module worden alle aspecten m.b.t. de deelmarkten, voertuigmanagement en milieu en procedures laden en lossen en veiligheid op de weg besproken. Een boeiende module.

Examen
Voor alle modules doet u examen bij de divisie CCV van het CBR.
De examens worden op diverse plaatsen afgenomen. De modules B, C, P, Wg1 en Wg2 worden afgenomen via de computerexaminering. Voor module F kunt u alleen schriftelijk examen doen, maar ook in meerdere plaatsen.
Het examen moet u zelf aanvragen en betalen.
Alle informatie hierover kunt u vinden op de website van het CCV.
Indien u voor een module minimaal het cijfer 6 heeft behaald, wordt u voor deze module een certificaat uitgereikt.
Als u alle modules met goed resultaat heeft afgelegd, krijgt u het getuigschrift van vakbekwaamheid voor nationaal en internationaal vervoer van goederen over de weg (Euro getuigschrift).

Een inschrijfformulier voor het examen kunt u hier vinden.

Keuzemogelijkheden opleiding
Schriftelijke opleiding
Alle opleidingen voor de getuigschriften zijn bij ons schriftelijk te volgen. U geeft aan ons op voor welke modules u in welke maand examen wilt doen. Wij stellen voor u huiswerkschema's op die altijd aansluiten op het gewenste examen. Het huiswerk moet door u naar ons worden opgestuurd. Wij kijken de antwoorden na en sturen het nagekeken huiswerk aan u terug. U kunt op de uitwerkbladen vragen stellen en als de docent dat nodig acht wordt telefonisch contact met u opgenomen.

Schriftelijke opleiding met mondelinge begeleiding
Bij deze variant staat de mondelinge begeleiding centraal. In samenspraak met de cursist wordt een schema opgesteld op welke data de begeleiding zal plaatsvinden. Dit zal altijd in de directe omgeving van de woonplaats van de cursist zijn met een maximale reistijd van één uur. De begeleiding kan overdag plaatsvinden, maar ook 's avonds en op zaterdag. Ook bij deze variant wordt het ingestuurde huiswerk nagekeken en teruggestuurd, maar tevens in 16 bijeenkomsten besproken met de begeleidingsdocent.
De mogelijkheid bestaat dat u alleen bent, maar er kunnen ook meerdere cursisten aanwezig zijn. Deze variant wordt door ons verzorgd in heel Nederland.

Prijs
Voor actuele prijzen verwijzen wij u naar de prijslijst.

Wat zeggen onze klanten?

In SEPTEMBER beGON ik AAN de opleiding "Transportondernemer" MET ALS DOELSTELLING DIT VOOR 31 DECEMBER AF TE RONDEN. DE NIEUWE LESBOEKEN IN combinatie met het online maken van vragen bevielen mij zeer goed. op 30 december maakte ik de laatste 2 examens (calculatie en Financieel management). Half februari ontving ik het getuigschrift van het cbr divisie ccv, alles exact volgens plan dus!

Jaap Jilderts

 

Over Koops NOVL

Wij staan de hele week en op zaterdag voor u klaar.

Kantooradres
van Vlissingenstraat 45a
9403 BB Assen
Tel.: 0595-415161 / 0592-372098
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingscentrum NOVL
Willem de Mérodelaan 2, ingang Meidoornweg
9982 AL Uithuizermeeden