NOVL

Rijbewijs B | NOVL

Rijbewijs B

Wil je je autorijbewijs halen? Dat kan bij Koops NOVL, wij doen dit vanuit ons opleidingscentrum in Assen of vanuit de plaats Groningen.

KoopsVec

Doel van de opleiding
Het doel van deze opleiding is het behalen van het autorijbewijs.

Bestemd voor
De opleiding is bestemd voor iedereen vanaf 16,5 jaar die zijn autorijbewijs wil halen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Als je het autorijbewijs wilt halen moet je, voor of tijdens de rijopleiding, in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor deze categorie. Je doet dus twee keer examen. Een keer voor de theorie en een keer voor de praktijk. Zowel de theorie als praktijk worden op verschillende manieren bij Koops NOVL verzorgd. Het praktijkexamen bestaat uit twee gedeelten. Een klein deel van het examen bestaat uit bijzondere verrichtingen en het grootste deel is de verkeersdeelneming.

De theorie
De theorie wordt gegeven door enthousiaste en ervaren docenten, die werken met en volgens de hedendaagse moderne leermiddelen. Tevens worden er in de theorielessen verbanden gelegd naar de praktijk. Elke donderdagavond worden er theorielessen gehouden. Deze theoriecursus kost € 150,00 per persoon en bestaat uit 6 lessen en 1 oefentoetsavond incl. boekengeld en examenkosten. Het examen kan dan via ons worden geregeld. Deze opleiding is niet verplicht. Je kunt ook voor zelfstudie kiezen, maar uit onderzoek blijkt dat bij het volgen van een theoriecursus de praktijk sneller verloopt. Boeken zijn bij ons verkrijgbaar. Wanneer je kiest voor zelfstudie dan kun je zelf, of eventueel met ons, een examen aanvragen bij het CBR.
Voor het examen heb je een geldig legitimatiebewijs nodig.

Wanneer kun je examen doen?
Bij een normale rijopleiding geeft de rij-instructeur, aan de hand van de vorderingen, aan wanneer je een examenaanvraag kunt indienen. Nadat het examen is vastgelegd, gaan we ervan uit dat je in dezelfde frequentie blijft lessen tot aan het examen. Je kunt geen examen doen zonder een geldig theoriecertificaat.

Cursusplaats
Ben je afkomstig uit de provincie Groningen of Friesland, dan leiden wij je op vanuit de stad Groningen. Dit is nl. ook het examengebied en hierdoor ben je goed voorbereid op het uiteindelijke examen. Cursisten afkomstig uit de provincie Drenthe worden opgeleid in Assen, ook dit is een examenplaats.

De reguliere opleiding € 45,00 per uur (60 minuten)
Je kunt voor de reguliere lessen kiezen. Dit houdt in dat je wekelijks één of twee uur lest om het rijbewijs te halen. Je betaalt per les. Deze opleiding is qua tijd de langst durende opleiding. Voorbeeld; Als je 26 lessen nodig hebt en je lest 1 uur in de week, dan duurt de opleiding een half jaar. Door de lesfrequentie op te voeren zul je de opleiding sneller afronden, maar uit onderzoek is naar voren gekomen, dat je ook minder lessen nodig hebt.
Korting op een opleiding is bij ons ook mogelijk. Met een aantrekkelijke korting bieden wij een starterspakket aan.

De 10 lessen-card € 399,- voor 10 lessen
Met deze card betaal je 10 lessen vooruit, waardoor je een aantrekkelijke korting ontvangt.

Het starterspakket € 1.199,00
Dit is een lespakket van 24 lesuren, inclusief het praktijkexamen. Om van de korting gebruik te maken dien je vooruit te betalen. Door meerdere malen per week te lessen, is niet alleen de opleidingsduur korter, maar wordt ook het aangeleerde vaker herhaald, waardoor je de lesstof sneller onder controle hebt. In de praktijk blijkt dat men met dit pakket gemiddeld minder lessen nodig heeft en de examenresultaten beter uitpakken.
Wanneer je na 24 lesuren nog niet klaar bent voor een examen dan kun je voor de resterende uren een 10 lessen-card kopen of per les afrekenen.

Spoedpakket - op aanvraag
Ons opleidingscentrum biedt ook de mogelijkheid van een spoedpakket. Kies je voor een spoedpakket, dan moet je vooraf een intest doen. De intest duurt 3 lesuren en maakt natuurlijk onderdeel uit van de rijopleiding. Deze test verplicht je overigens tot niets, het geeft je alleen een stuk zekerheid over de rijopleiding die je kiest. Na de intest wordt het aantal lesuren bepaald dat je nodig hebt om examen te doen.
Mocht tijdens de opleiding blijken dat om een bepaalde reden de opleiding korter of langer moet worden, dan zal dit uiteraard aangegeven worden. Voordat de opleiding begint moet je overigens wel in het bezit zijn van het theoriecertificaat.
In overleg worden de praktijklessen en -examens gepland. Tussen de eventuele 'Tussentijdse toets' en het prakijkexamen zal, afhankelijk van de lesfrequentie, voldoende tijd zitten om nog de puntjes op de i te zetten.

Wat heb je nodig om het examen aan te vragen?
Bij de rijschool vul je een examenaanvraag in, deze wordt elektronisch bij het CBR aangeleverd. Voor aanvang van het examen voor de personenauto moet je de volgende zaken overleggen:
- een door de rijschool geprint combiformulier bestaande uit 3 delen
- de Eigen Verklaring  (met NEEN beantwoord)
- een akkoordverklaring met de examenvoorwaarden
- de oproepkaart
- een wettig identiteitsbewijs
- en eventueel het uitslagformulier dat je gekregen hebt na de Tussentijdse toets
- een zelfreflectieformulier
Als bij de aanmelding een of meer vragen op de Eigen Verklaring met JA is beantwoord (en er dus geen elektronische Eigen Verklaring kan worden ingediend) dan moet de Eigen Verklaring d.m.v. een formulier bij het CBR worden ingediend. In dat geval bestaat de examenoproep alleen uit een oproepkaart en een akkkoorverklaring.

Hieronder zie je enkele linkjes van een film over de CBR-examens en hoe dit in grote lijnen in zijn werk gaat:
Zo gaat het bij het CBR theorieexamen
Zo gaat het bij het CBR tussentijdse toets
Zo gaat het bij het CBR praktijkexamen

Wat zeggen onze klanten?

In SEPTEMBER beGON ik AAN de opleiding "Transportondernemer" MET ALS DOELSTELLING DIT VOOR 31 DECEMBER AF TE RONDEN. DE NIEUWE LESBOEKEN IN combinatie met het online maken van vragen bevielen mij zeer goed. op 30 december maakte ik de laatste 2 examens (calculatie en Financieel management). Half februari ontving ik het getuigschrift van het cbr divisie ccv, alles exact volgens plan dus!

Jaap Jilderts

 

Over Koops NOVL

Wij staan de hele week en op zaterdag voor u klaar.

Kantooradres
van Vlissingenstraat 45a
9403 BB Assen
Tel.: 0595-415161 / 0592-372098
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingscentrum NOVL
Willem de Mérodelaan 2, ingang Meidoornweg
9982 AL Uithuizermeeden