NOVL

Tractor Rijbewijs | NOVL

Tractor Rijbewijs

Met ingang van 1 juli 2015 is het tractorrijbewijs verplicht. Elke bestuurder van een tractor of landbouwvoertuig, ongeacht de leeftijd, is dan verplicht om het tractor rijbewijs (T-rijbewijs) in het bezit te hebben. Huidige bezitters van het tractorcertificaat kunnen deze gedurende een jaar (tot medio 2016) omwisselen voor het T-rijbewijs. Met de invoering van het tractor rijbewijs wil de overheid de verkeersveiligheid verbeteren. Gelijkertijd worden de eisen voor rijvaardigheid gelijkgetrokken, ongeacht de leeftijd. Ook sluit het T-rijbewijs beter aan bij bijvoorbeeld het autorijbewijs.

Trekker 1 Bron: John Deere Nederland B.V.

Doel van de opleiding
Bestuurders leren veilig en doordacht te werken met de tractor of landbouwvoertuig en daarbij leren de risico's te onderkennen en beheersen.

Bestemd voor
De opleiding is bestemd voor iedereen vanaf 16 jaar die een tractor of landbouwvoertuig wil besturen en hiermee zich ook op de openbare weg zal bevinden.

Inhoud van de opleiding
De opleiding bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. De opleiding omvat o.a. de volgende onderwerpen:
- Verkeersregels;
- Verkeersinzicht;
- Kennis van het voertuig.

Duur van de opleiding
De duur van de opleiding is afhankelijk van het instapniveau van de deelnemer. In het pakket zitten 14 praktijklesuren.

Cursusplaats
Bent u afkomstig uit de provincie Groningen, Friesland of Drenthe, leiden wij u op in ons opleidingscentrum in Uithuizermeeden of Assen.

Examen
De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen bij het CBR.
Het theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen.
Het praktijkexamen duurt 85 minuten (inclusief rit van 60 minuten). Je legt examen af op een landbouwtractor (LBT) met aanhangwagen.
Tijdens het praktijkexamen dat zal de examinator toetsen of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op of je:
- veilig deelneemt aan het verkeer;
- het voertuig goed beheerst;
- de verkeersregels correct toepast;
- besluitvaardig en sociaal rijdt;
- voldoende rekening houdt met de belangen van andere weggebruikers.
Ben je geslaagd voor beide examens? Dan kun je het rijbewijs persoonlijk aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Daarna duurt het ongeveer een week voor je je rijbijwijs kunt ophalen.

Aantal deelnemers
De maximum aantal deelnemers is:
Theorie - 15 deelnemers
Praktijk -    1 deelnemer

Prijs
De prijs van deze opleiding bedraagt € 1.840,- excl. BTW.

VERGOEDING VOOR LEERLINGEN GROEN, GROND en INFRA OPLEIDINGEN

Als je aan de slag wilt in de cumelasector is het behalen van het T-rijbewijs een goede en noodzakelijke investering voor de toekomst. De sociale partners in de cumelasector komen de leerlingen daarom vanaf volgend schooljaar tegemoet met een vergoeding van € 700,- per leerling voor het behalen van het T-rijbewijs.
Meer informatie hierover kun je vinden op de website van GroenGrondInfra.

Trekker 2 Bron: John Deere Nederland B.V.

Wat zeggen onze klanten?

In SEPTEMBER beGON ik AAN de opleiding "Transportondernemer" MET ALS DOELSTELLING DIT VOOR 31 DECEMBER AF TE RONDEN. DE NIEUWE LESBOEKEN IN combinatie met het online maken van vragen bevielen mij zeer goed. op 30 december maakte ik de laatste 2 examens (calculatie en Financieel management). Half februari ontving ik het getuigschrift van het cbr divisie ccv, alles exact volgens plan dus!

Jaap Jilderts

 

Over Koops NOVL

Wij staan de hele week en op zaterdag voor u klaar.

Kantooradres
van Vlissingenstraat 45a
9403 BB Assen
Tel.: 0595-415161 / 0592-372098
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingscentrum NOVL
Willem de Mérodelaan 2, ingang Meidoornweg
9982 AL Uithuizermeeden