NOVL

Rijbewijs CE | NOVL

Rijbewijs CE

Voor chauffeurs die achter de vrachtwagen een aanhangwagen willen voeren met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, is het rijbewijs CE verplicht. Dat kan bij Koops NOVL, wij doen dit vanuit ons opleidingscentrum in Assen.

 Koops vrachtwagen2a

Doel van de opleiding
Het doel van deze opleiding is het behalen van het rijbewijs CE vrachtwagen met aanhangwagen.

Bestemd voor
De opleiding is bestemd voor iedereen vanaf 18 jaar die zijn vrachtwagenrijbewijs heeft en zijn rijbewijs CE wil halen. Deze leeftijd geldt alleen als het rijbewijs wordt gehaald in combinatie met code 95.

Hoe gaat het in zijn werk?
Om deze opleiding te mogen volgen, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs categorie C. De medische keuring voor het vrachtwagenrijbewijs heeft een geldigheidsduur van drie jaar, je moet wel opnieuw een medische verklaring invullen. Als het praktijkexamen binnen deze periode wordt afgenomen, is geen nieuwe keuring vereist.
Tijdens deze opleiding wordt veel aandacht besteed aan specifieke exameneisen zoals voertuigkennis, verkeelsdeelneming en het manoeuvreren met deze grote voertuigen. Ook het aan- en afkoppelen speelt een belangrijke rol tijdens het examen en zal veel worden geoefend.

Examen
In allerlei situaties moet je je vakbekwaamheid tonen. Het begint met een uitgebreide controle van de papieren en het aan te koppelen voertuig. Dan koppel je de combinatie aan en leg je een examenparcours af, waarin je rijgedrag en verkeersinzicht worden beoordeeld. Dit gebeurt op verschillende wegen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Ook krijg je te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rij je een deel van het examen je eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar je heen rijdt. Als je de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat je laat zien dat je zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer. Tijdens de rit voer je ook bijzondere manoeuvres uit op industrieterreinen en bij laadperrons. Het praktijkexamen duurt 85 minuten.

Op jouw wensen afgestemd!
Je bent bij onze verkeersschool niet verplicht om een minimaal aantal lessen te nemen, we rijden per rijles 2 uur achter elkaar.

De reguliere opleiding € 75,50 per uur excl. BTW
Je kunt voor de reguliere lessen kiezen. Dit houdt in dat je wekelijks twee uur lest om het rijbewijs te halen. Je betaalt per les. Korting op een opleiding is bij ons ook mogelijk. Met een aantrekkelijke korting bieden wij een starterspakket aan.

Praktijkexamen CE
De examenaanvraag CE kost € 399,00 excl. BTW.

Hieronder zie je een link van een film over de CBR-examens en hoe dit in grote lijnen in zijn werk gaat:
Zo gaat het bij het vrachtauto-examen

Cursusplaats
Ben je afkomstig uit de provincie Groningen of Friesland, dan leiden wij je op vanuit de stad Groningen. Dit is nl. ook het examengebied en hierdoor ben je goed voorbereid op het uiteindelijke examen. Cursisten afkomstig uit de provincie Drenthe worden opgeleid in Assen, ook dit is een examenplaats.

Wat zeggen onze klanten?

In SEPTEMBER beGON ik AAN de opleiding "Transportondernemer" MET ALS DOELSTELLING DIT VOOR 31 DECEMBER AF TE RONDEN. DE NIEUWE LESBOEKEN IN combinatie met het online maken van vragen bevielen mij zeer goed. op 30 december maakte ik de laatste 2 examens (calculatie en Financieel management). Half februari ontving ik het getuigschrift van het cbr divisie ccv, alles exact volgens plan dus!

Jaap Jilderts

 

Over Koops NOVL

Wij staan de hele week en op zaterdag voor u klaar.

Kantooradres
van Vlissingenstraat 45a
9403 BB Assen
Tel.: 0595-415161 / 0592-372098
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingscentrum NOVL
Willem de Mérodelaan 2, ingang Meidoornweg
9982 AL Uithuizermeeden