NOVL

Rijbewijs C | NOVL

Rijbewijs C

Om een vrachtwagen of een grote kampeerauto te mogen besturen, moet je in het bezit zijn van een vrachtwagenrijbewijs. Dat kan bij Koops NOVL, wij doen dit vanuit ons opleidingscentrum in Assen.

 WP 20141101 12 21 36 Pro

Doel van de opleiding
Het doel van deze opleiding is het behalen van het vrachtwagenrijbewijs. Als de toegestane maximale massa van het voertuig (ledig gewicht plus laadvermogen) meer bedraagt dan 7.500 kg komt is een C rijbewijs verplicht.

Bestemd voor
De opleiding is bestemd voor iedereen vanaf 18 jaar die zijn vrachtwagenrijbewijs wil halen. Deze leeftijd geldt alleen als het rijbewijs wordt gehaald in combinatie met code 95.

Hoe gaat het in zijn werk?
Om deze opleiding te mogen volgen, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs categorie B. Belangrijk is om je aan het begin van de praktijkopleiding te laten keuren. Het CCV (examenbureau) stelt eisen aan de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de kandidaat om deze grote voertuigen te mogen besturen. Als blijkt dat je medisch niet geschikt bent om deze voertuigen te mogen besturen, dan worden teleurstellingen en onnodige kosten voorkomen.
Tijdens deze opleiding wordt veel aandacht besteed aan specifieke exameneisen zoals: voertuigkennis, verkeersdeelneming en het manoeuvreren met deze grote voertuigen.
Je kunt pas een praktijkexamen afleggen als je in het bezit bent van de volgende theorievakken: verkeer, techniek en administratie.
Zowel de theorie als praktijk worden bij Koops NOVL verzorgd.

Examentraject incl. code 95
Het examentraject voor iemand die het rijbewijs C met code 95 wil halen ziet er als volgt uit:
- theorie deel 1, verkeer en techniek --> 50 meerkeuzevragen (40 vragen goed) in 75 minuten
- theorie deel 2, administratie (rijbewijs met code 95) --> 50 meerkeuzevragen (40 vragen goed) in 75 minuten
- theorie deel 3, administratie cases (rijbewijs met code 95) --> 3 cases van 15 meerkeuzevragen (34 vragen goed) in 120 minuten
- toets besloten terrein C / toets simulator C --> praktijk in 30 minuten
- praktische toets C --> 30 minuten
- praktijk C --> 85 minuten
Het praktijkexamen mag pas worden afgelegd zodra de theorie-examens deel 1 en 2 zijn behaald. Het theorie-examen deel 3, de praktische toets en de toets besloten terrein of toets simulator mogen ook na het praktijkexamen worden afgelegd.
Ben je in het bezit van geldige uitslagen met resultaat 'voldoende' voor de bovenstaande examens én praktijktoetsen, dan heb je recht op afgifte van een rijbewijs C met code 95. Je moet dan wel al medisch geschikt zijn bevonden. Meer informatie hierover vindt u hier Eigen verklaring & keuring CBR.

Op jouw wensen afgestemd!
Je kunt er voor kiezen om wekelijks één of twee uur te lessen om het rijbewijs te halen.

De reguliere opleiding € 65,00 per uur excl. BTW (60 minuten)
Je kunt voor de reguliere lessen kiezen. Dit houdt in dat je wekelijks één of twee uur lest om het rijbewijs te halen. Je betaalt per les. Deze opleiding is qua tijd de langst durende opleiding. Voorbeeld; Als je 26 lessen nodig hebt en je lest 1 uur in de week, dan duurt de opleiding een half jaar. Door de lesfrequentie op te voeren zul je de opleiding sneller afronden, maar uit onderzoek is naar voren gekomen, dat je ook minder lessen nodig hebt.
Korting op een opleiding is bij ons ook mogelijk. Met een aantrekkelijke korting bieden wij een starterspakket aan.

Theorie en Toetsen

De kosten voor het theoriegedeelte en de toetsen zijn als volgt:
- deel 1 verkeer en techniek € 575,00 excl. BTW
- deel 2 administratie € 360,03 excl. BTW
- deel 3 administratie cases € 56,05 excl. BTW
- toets besloten terrein € 333,00 excl. BTW
- praktische toets € 297,00 excl. BTW

Hieronder zie je een link van een film over de CBR-examens en hoe dit in grote lijnen in zijn werk gaat:
Zo gaat het bij het vrachtauto-examen

Cursusplaats
Ben je afkomstig uit de provincie Groningen of Friesland, dan leiden wij je op vanuit de stad Groningen. Dit is nl. ook het examengebied en hierdoor ben je goed voorbereid op het uiteindelijke examen. Cursisten afkomstig uit de provincie Drenthe worden opgeleid in Assen, ook dit is een examenplaats.

 

Wat zeggen onze klanten?

In SEPTEMBER beGON ik AAN de opleiding "Transportondernemer" MET ALS DOELSTELLING DIT VOOR 31 DECEMBER AF TE RONDEN. DE NIEUWE LESBOEKEN IN combinatie met het online maken van vragen bevielen mij zeer goed. op 30 december maakte ik de laatste 2 examens (calculatie en Financieel management). Half februari ontving ik het getuigschrift van het cbr divisie ccv, alles exact volgens plan dus!

Jaap Jilderts

 

Over Koops NOVL

Wij staan de hele week en op zaterdag voor u klaar.

Kantooradres
van Vlissingenstraat 45a
9403 BB Assen
Tel.: 0595-415161 / 0592-372098
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingscentrum NOVL
Willem de Mérodelaan 2, ingang Meidoornweg
9982 AL Uithuizermeeden