NOVL

Truckrijbewijs kopen | NOVL

'Truckrijbewijs Litouwen voor een prikkie te koop'

truckrijbewijs litouwen

door Inge Lengton

Foto: ANP

DEN HAAG - Litouwse vrachtwagenrijbewijzen zijn voor een habbekrats te koop voor een ieder die maar wil. Daardoor kunnen in de hele EU mensen die totaal geen verstand hebben van het besturen van een truck toch met een geldig document de weg op.

Daarvoor waarschuwt de Noorse wegtransportorganisatie Norges Lastbileier-Forbund (NLF) in een Noorse krant. De PVV heeft Kamervragen over de kwestie gesteld. NLF-bestuurder Roar Melum kocht naar eigen zeggen vier vrachtwagenrijbewijzen en twee identiteitskaarten in Litouwen. Dit kostte hem 80 euro per rijbewijs. Dat Melum nooit rijles op de truck heeft gehad, was geen probleem.

Het verstrekken van meerdere rijbewijzen is voor truckers gunstig, omdat ze daarmee de Europese rust- en rijtijdenregels kunnen omzeilen. „Ze wisselen niet van bestuurder, maar ze wisselen van identiteit, en omzeilen daarmee het hele rust- en rijtijdensysteem”, aldus Melum in de Noorse krant Verdens Gang.

De PVV is bang dat er ook in Nederland truckers op de weg zitten die geen rijexamen hebben gedaan en sjoemelen met de rijtijden. Kamerlid De Graaf wil van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) weten of de verkeersveiligheid in het geding is en eist dat Litouwse vrachtwagenrijbewijzen in Nederland beter tegen het licht worden gehouden. Volgende week is er in de Kamer een debat over verkeersveiligheid.

Wat zeggen onze klanten?

In SEPTEMBER beGON ik AAN de opleiding "Transportondernemer" MET ALS DOELSTELLING DIT VOOR 31 DECEMBER AF TE RONDEN. DE NIEUWE LESBOEKEN IN combinatie met het online maken van vragen bevielen mij zeer goed. op 30 december maakte ik de laatste 2 examens (calculatie en Financieel management). Half februari ontving ik het getuigschrift van het cbr divisie ccv, alles exact volgens plan dus!

Jaap Jilderts

 

Over Koops NOVL

Wij staan de hele week en op zaterdag voor u klaar.

Kantooradres
van Vlissingenstraat 45a
9403 BB Assen
Tel.: 0595-415161 / 0592-372098
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingscentrum NOVL
Willem de Mérodelaan 2, ingang Meidoornweg
9982 AL Uithuizermeeden