NOVL

Projectplan Chauffeurs | NOVL

Projectplan Chauffeurs

NOVL leidt Wajongers op tot vrachtwagenchauffeur

2015 04 25 Opleidingstraject Wajong bij Wegman Transport BV   Ter Apelkanaal

NOVL uit Roodeschool is onlangs gestart met de opleiding vrachtwagenchauffeur (groot rijbewijs). Dit doet NOVL in opdracht van UWV in Groningen. NOVL is een van de geselecteerde opleiders die voor UWV opleidingen mag verzorgen.

NOVL heeft een tijdje geleden een projectplan ingediend om zes werkzoekenden via de opleiding voor vrachtwagenchauffeur aan een baan te helpen. Het projectplan werd door UWV zodanig ontvangen dat deze opdracht aan NOVL werd gegeven. De eigenlijke opleiding duurt ongeveer zes weken. Als de deelnemers geslaagd zijn, gaan zij voor zes maanden naar een transportbedrijf om de nodige ervaring op te doen.
Alle deelnemers hebben een Wajonguitkering. Werkzoekenden met een Wajonguitkering hebben meestal een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Zij hebben vaak een grotere drive om aan iets nieuws te beginnen. Autisme komt onder Wajongers vaak voor. Deze mensen hebben veel structuur nodig en dat kan NOVL hun bieden. Zo hebben in december vijf Wajongers de BBL-opleiding logistiek medewerkers afgerond bij NOVL.
Er waren door UWV twaalf deelnemers geselecteerd. Een paar weken geleden hebben zes deelnemers de selectiecommissies overtuigd dat zij de beste kandidaten zijn. De selectiecommissie bestond uit vertegenwoordigers van UWV, NOVL, BUO Uitzendorganisatie uit Stadskanaal en Transportbedrijven Transmission uit Zuidhorn en Wegman uit Ter Apelkanaal.
Het project biedt de deelnemers een keur aan opleidingen. Naast de rijopleiding krijgen de deelnemers nog een aantal branchegerichte opleidingen zoals een heftruckopleiding, het zekeren van lading, het vervoeren van gevaarljike stoffen.
NOVL heeft twee bedrijven gevonden die hebben toegezegd om de deelnemers na hun stageperiode vast in dienst te nemen voor minimaal een half jaar. Het gaat hierbij om Transmission uit Noordhorn en Wegman Transport uit Ter Apelkanaal. Bij dit laatste bedrijf worden drie kandidaten uitgezonden via BUO Uitzendorganisatie uit Stadskanaal. Beide bedrijven geven aan dat dit project hun de mogelijkheid biedt om mensen met een handicap aan te nemen. Dit zien zij als hun maatschappelijke verantwoording.
De opleiding wordt voor wat betreft de theorie vakken uitgevoerd in het logistiek opleidingscentrum van NOVL te Uithuizermeeden. De praktijk van de opleiding wordt uitgevoerd bij samenwerkingspartner Koops Verkeers Educatie uit Assen. NOVL en Koops werken al enkele jaren samen en zullen de samenwerking in de nabije toekomst nog verder uitbreiden.

Wat zeggen onze klanten?

In SEPTEMBER beGON ik AAN de opleiding "Transportondernemer" MET ALS DOELSTELLING DIT VOOR 31 DECEMBER AF TE RONDEN. DE NIEUWE LESBOEKEN IN combinatie met het online maken van vragen bevielen mij zeer goed. op 30 december maakte ik de laatste 2 examens (calculatie en Financieel management). Half februari ontving ik het getuigschrift van het cbr divisie ccv, alles exact volgens plan dus!

Jaap Jilderts

 

Over Koops NOVL

Wij staan de hele week en op zaterdag voor u klaar.

Kantooradres
van Vlissingenstraat 45a
9403 BB Assen
Tel.: 0595-415161 / 0592-372098
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingscentrum NOVL
Willem de Mérodelaan 2, ingang Meidoornweg
9982 AL Uithuizermeeden