NOVL

Nieuw opleidingscentrum | NOVL

Persbericht nieuw opleidingscentrum

NOVL opent in Uithuizermeeden haar nieuw opleidingscentrum.

Op 26 juni 2012 heeft NOVL uit Roodeschool haar nieuwe opleidingscentrum voor bedrijfsopleidingen in gebruik genomen.
De opening werd verricht door wethouder H. Bouman van de gemeente Eemsmond.

In haar toespraak zei wethouder Bouman o.a. dat hij trots is dat NOVL in de gemeente Eemsmond is gevestigd. Met de verleende erkenning voor BBL opleidingen Logistiek door het Ministerie van Onderwijs is NOVL in staat personeel van bedrijven en werkzoekenden een uitstekende opleiding te geven, waardoor zij deskundiger worden en breder inzetbaar zijn. Ook voor de regio is dit een goed initiatief want mensen die werkzoekende zijn kunnen met deze opleiding hopelijk in deze regio aan het werk. De programma's van NOVL en de toekomstige activiteiten sluiten daar naadloos op aan. Wat de mensen van NOVL hebben gedaan is getuigen van lef hebben en "lef doet Leven", aldus de wethouder. In zijn openingstoespraak zegt Thomas Duinkerken, directeur eigenaar van NOVL dat de uitbreiding eigenlijk een lang gekoesterde wens is.

Twee laaddocks en een zee van ruimte (1.500 m2) om de logistieke opleiding goed te kunnen uitvoeren. Alhoewel theorie altijd moet ligt het accent bij de praktijk. NOVL is nu in staat een groot magazijn in te richten, hetzij fictief hetzij met goederen van derden. De opslagruimte is in feite te huur per palletplaats.

In september of oktober gaat de eerste opleiding logistiek medewerker van start en duurt slechts een half jaar. Twee dagen les bij NOVL, daarna drie dagen per week op stage.

Verder maakte Thomas Duinkerken melding van gesprekken met het Hogeland College uit Uithuizen om samen met NOVL een opleiding aan te bieden die op 18 jarige leeftijd moet uitmonden in een niveau 2 opleiding, nodig als startkwalificatie. Dit is echt nodig volgens Duinkerken, want 37% van de werkloze jongeren in de provincie Groningen heeft geen startkwalificatie. Door deze opzet hoeven de leerlingen eigenlijk niet meer naar de stad Groningen om een opleiding te volgen.

Voor het schoolseizoen 2013-2014 staan ook opleidingen als electrotechniek en installatietechniek op het programma.

Tot slot kwamen Yvonne Vreugdenhil van Kantoor Vreugendenhil uit Uithuizermeeden en Tjibbe Koolstra van het REA College te Groningen nog aan het woord. Beiden staken de loftrompet over het particuliere initiatief van NOVL.

 

Wat zeggen onze klanten?

In SEPTEMBER beGON ik AAN de opleiding "Transportondernemer" MET ALS DOELSTELLING DIT VOOR 31 DECEMBER AF TE RONDEN. DE NIEUWE LESBOEKEN IN combinatie met het online maken van vragen bevielen mij zeer goed. op 30 december maakte ik de laatste 2 examens (calculatie en Financieel management). Half februari ontving ik het getuigschrift van het cbr divisie ccv, alles exact volgens plan dus!

Jaap Jilderts

 

Over Koops NOVL

Wij staan de hele week en op zaterdag voor u klaar.

Kantooradres
van Vlissingenstraat 45a
9403 BB Assen
Tel.: 0595-415161 / 0592-372098
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingscentrum NOVL
Willem de Mérodelaan 2, ingang Meidoornweg
9982 AL Uithuizermeeden