NOVL

Nascholing ElearnPakket | NOVL

Nascholing ElearnPakket

NOVL kan u voor uw chauffeurs een modern nascholingspakket code 95 leveren tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding in de markt. Hiermee verzekert u zich van het behoud van code 95 én van een nascholingspakket dat écht voordelen oplevert voor uw bedrijf.

rijbewijs code95 1

7 Modules
Het nascholingspakket van NOVL bestaat uit 7 modules, waarin alle verplichte onderwerpen aan bod komen. Hierdoor steken uw chauffeurs er echt iets van op en worden voor uw bedrijf vele voordelen bereikt, zoals:

  • Brandstofbesparing
  • Toename van de verkeersveiligheid
  • Afname van schades
  • Bijdrage aan verlaging ziekteverzuim
  • Verbetering van de dienstverlening
  • Imagoverbetering

Per module worden de volgende onderwerpen besproken:
Module 1 (U45) Professionele verkeersdeelname & actuele verkeerskennis waaronder:
Basisprincipes van veilig rijgedrag, oorzaken van ongevallen en hoe deze te voorkomen, rijmanoeuvres, rijden onder lastige omstandigheden, krachten die inwerken op voertuig en lading, interactie met andere weggebruikers, verantwoord gebruik van veiligheidssystemen, kennis van actuele verkeersregels.

Module 2 (U14) Beroepshouding en sociale & communicatieve vaardigheden, waaronder:
Representativiteit en beroepshouding, klantbenadering en commercieel gedrag, communicatie als onderdeel van de dienstverlening, omgaan met klachten en lastige situaties, een gezonde geest in een gezond lichaam, verkeersgedrag en de invloed op het bedrijfsimago, omgaan met verschillende achtergronden en culturen, feedback geven en ontvangen.

Module 3a (W01) Economisch rijden / Het Nieuwe Rijden, waaronder:
Achtergronden en principes van zuinig rijden, effecten en resultaten van economisch rijden, toepassen van de HNR rijstijl, optimaal gebruik maken van brandstof besparende technologie en hulpmiddelen, combineren van veiligheid, doorstroming, brandstof-efficiency en comfort, waarnemen en kijktechnieken, efficiënt en effectief routeplannen en navigeren.

Module 3b (W02) Rijoptimalisatie, waaronder:
Zit- en stuurhouding, afstellen van spiegels, waarnemen en kijktechnieken, verkeersinzicht en anticiperen, veilig manoeuvreren, rijtechniek, optimaal voertuiggebruik, veiligheidssystemen, het gevaar van afleiding, actuele verkeersregels.

Module 4 (U45) Veiligheid tijdens het werk, leefstijl & gezondheid, waaronder:
Leefstijl, gezonde voeding, alcohol, drugs en medicijnen, stressfactoren van het moderne leven, voorkomen van blessures en ziekteverzuim, arboveiligheid inclusief oorzaken van arbeidsongevallen, gebruik van hulpmiddelen bij laden en lossen (o.a. laadklep), handelen en hulpverlening bij ongevallen (incl. schadeformulier).

Module 5 (U45) Laden & lossen, rijden & rusten, digitale tachograaf, waaronder:
Krachtenwerking op lading en voertuig, methodes van lading zekeren en de toepassing ervan, risico's tijdens nood- en uitwijkmanoeuvres, veiligheidssytemen en -uitrusting, digitale tachograaf, voertuigeisen en voertuigtechniek (praktisch), gebruik van vrachtbrieven, voorkomen van criminaliteit en illegaliteit.

Module 6 (U05) Basis VCA of VOL-VCA waaronder:
De arbeidsomstandigheden wetgeving, risico's, gevaren, ongvallen en preventie, veilig werken met en nabij gevaarlijke stoffen, brand- en explosiegevaar (o.a. preventie en bestrijding), machines, gereedschap en elektriciteit, hijsen en tillen, veilig werken op hoogte (ladders, steigers, daken, etc), verantwoordelijkheid en gebruik van PBM's, werkvergunningen en werken in besloten ruimten.

Module 7 (U16) Veilig werken met de heftruck of reachtruck, waaronder:
Kennis en gebruik van materiaal en materieel, stabilitiet en belasten, voertuigtechniek, veilighied tijdens het gebruik, persoonlijke veiligheid en gezondheid, toepasselijke wet- en regelgeving, milieuaspecten, dagelijks onderhoud.

Elearning
Uw voordeel ontstaat doordat NOVL gebruik maakt van een modern e-learn programma in combinatie met korte mondelinge bijeenkomsten. Uw chauffeur start met dit programma 10 dagen voordat de mondelinge bijeenkomst is gepland. Dit kan uw chauffeur in eigen tijd doen en op het moment dat hij daarvoor tijd heeft. Het is mogelijk dat hij inlogt op iedere plaats waar hij dat wil, dus of thuis, kantoor dan wel ergens onderweg.  Het e-learnprogramma duurt in totaal 22,5 uur.

Mondelinge bijeenkomsten modules 1,2,4, 5 en 6
Voordat de mondelinge bijeenkomst start moeten de deelnemers een toets maken over het geleerde in het e-learnprogramma. Als zij een voldoende halen, mogen zij deelnemen aan de mondelinge bijeenkomst. De bijeenkomst duurt per module 3,5 uur. NOVL kan er voor zorgen dat op zaterdagen 2 modules worden afgewerkt. Dit houdt dan in dat de deelnemers 7 uur fysiek aanwezig moeten zijn en dat dit dan 14 punten oplevert.

Praktijk module 3a en 3b
In module 3 wordt de praktijktoets beschreven, meestal is dat Rijoptimalisatie met een vrachtauto. De e-learncomponent  bestaat uit 4,5 uur. Binnen 10 dagen moet de praktijktoets zijn afgerond. Het rijden met de vrachtauto duurt dan 2,5 uur. Ook hiervoor krijgen de deelnemers 7 punten bijgeschreven.

Examen module 6
De VCA opleiding kan worden afgesloten met een officieel examen afgenomen door een SSVV erkend examenbureau. Hiervoor zullen in overleg afspraken met de deelnemers worden gemaakt. De examenkosten zijn niet meegenomen in dit e-learnpakket.

Praktijk module 7
In module 7 wordt veilig werken met de heftruck of reachtruck beschreven. De e-learncomponent  bestaat uit 4,5 uur. Binnen 10 dagen moet de praktijktraining zijn afgerond. De praktijktraining van de heftruck of reachtruck duurt dan 2,5 uur. Ook hiervoor krijgen de deelnemers 7 punten bijgeschreven.

Cursusplaats
In principe worden de mondelinge bijeenkomsten gehouden in ons Logistiek Opleidingscentrum te Uithuizermeeden.

Aantal deelnemers
Per module moeten 10 deelnemers zijn ingeschreven. Het betreft echter een open inschrijving.
Voor de praktijkopleidingen moet minimaal het volgend aantal personen zijn ingeschreven:
- voor module 3 (praktijktoets) 3 personen (per dag)
- voor module 7 (heftruck/reachtruck) 4 personen (per dag)
Dit kan ook via de open inschrijving.

Prijs
De cursuskosten zien er als volgt uit:
Modules 1,2,4 ,5 en 61                € 130,00 per module per persoon
Module 3                                      € 265,00 per module per persoon
Module 7                                      € 170,00 per dag per persoon
2 theorie modules op 1 dag2   € 215,00 per dag per persoon
Compleet pakket3                      € 600,00 per persoon
1 module 6 is excl. VCA examenkosten
2
onder theorie modules vallen: module 1, 2, 4, 5 en 6 (kiest u voor module 6 dan is dat excl. VCA examenkosten).
3 hieronder vallen 4 theorie modules +  module 3a of 3b (kiest u voor module 6 dan is dat excl. VCA examenkosten).
Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. aan- en afmeldkosten CCV en BTW.

De brochure van deze opleiding kunt u hier downloaden.

Wat zeggen onze klanten?

In SEPTEMBER beGON ik AAN de opleiding "Transportondernemer" MET ALS DOELSTELLING DIT VOOR 31 DECEMBER AF TE RONDEN. DE NIEUWE LESBOEKEN IN combinatie met het online maken van vragen bevielen mij zeer goed. op 30 december maakte ik de laatste 2 examens (calculatie en Financieel management). Half februari ontving ik het getuigschrift van het cbr divisie ccv, alles exact volgens plan dus!

Jaap Jilderts

 

Over Koops NOVL

Wij staan de hele week en op zaterdag voor u klaar.

Kantooradres
van Vlissingenstraat 45a
9403 BB Assen
Tel.: 0595-415161 / 0592-372098
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingscentrum NOVL
Willem de Mérodelaan 2, ingang Meidoornweg
9982 AL Uithuizermeeden