NOVL

Diploma uitreiking NOVL

Diploma uitreiking NOVL

NOVL sluit eerste BBL opleiding Logistiek Medewerker met succes af.

NOVL Roodeschool heeft in haar Logistiek Opleidingscentrum te Uithuizermeeden, tijdens een feestelijke bijeenkomst, de eerste BBL diploma’s uitgereikt voor Logistiek Medewerker.

De opleiding is gestart in maart 2013 met een groepje van 7 deelnemers. Opdrachtgever was de gemeente Groningen, afdeling Sociale zaken en werk. Van deze instelling krijgen de deelnemers een uitkering omdat zij werkloos waren.

Diploma uitreiking NOVL

 

Volgens Th. Duinkerken, directeur van NOVL was het voor de deelnemers, vooral in het begin, heel moeilijk. De deelnemers zijn langdurig werkloos en moesten weer wennen aan het naar school gaan en de hele dag luisteren naar een docent. Gelukkig kon NOVL theorie en praktijk in haar eigen logistieke opleiding afwisselen.

De geslaagden kregen niet alleen een diploma voor de BBL opleiding, maar ook een VCA diploma, een heftruckcertificaat, een getuigschrift voor het omgaan met het Warehouse Management Systeem en een bewijs van deelname omgaan met gevaarlijke stoffen.

De kracht van deze opleiding was dat de deelnemers bijna priveles kregen en dat het slechts 6 maanden heeft geduurd. De meeste BBL opleidingen duren 12 maanden.

Naast de twee dagen “school” deden de deelnemers praktijkervaring op bij stage-bedrijven in de stad Groningen. Daar was NOVL blij mee, want de laatste tijd staan de stage-bedrijven niet te springen om stagiaires aan te nemen. Voordeel was dat deze stagiaires geen salaris hoefden te verdienen omdat zij de opleiding volgden met behoud van uitkering.

Mede doordat de regering allerlei belastingvoordelen voor werkgevers afschaft zal het voor opleidingen als deze moeilijk worden om in de toekomst stageplaatsen te vinden. Ook de Wet vermindering afdracht zal verdwijnen.

NOVL zal alle zeilen moeten bijzetten om deze opleiding voort te kunnen zetten, want de gemeentes hebben geen geld meer voor dit soort zaken. Er zijn wel nieuwe mogelijkheden die nu worden onderzocht. NOVL geeft niet op!

Bij de diploma-uitreiking was ook een brede delegatie van de gemeente Groningen aanwezig. Paul Spoelstra, coördinator van de gemeente Groningen voor dit project roemde de inzet van de deelnemers en gaf aan dat dit diploma de geslaagden een betere kans geven om aan de slag te komen. Alhoewel dat in deze tijd sowieso al moeilijk is.

Nadat de nodige handtekeningen waren gezet en de diploma’s waren uitgereikt werd de bijeenkomst beëindigd met de mededeling dat dat de officiële afsluiting over twee weken zal plaatsvinden met een afsluitende barbecue.

Wat zeggen onze klanten?

In SEPTEMBER beGON ik AAN de opleiding "Transportondernemer" MET ALS DOELSTELLING DIT VOOR 31 DECEMBER AF TE RONDEN. DE NIEUWE LESBOEKEN IN combinatie met het online maken van vragen bevielen mij zeer goed. op 30 december maakte ik de laatste 2 examens (calculatie en Financieel management). Half februari ontving ik het getuigschrift van het cbr divisie ccv, alles exact volgens plan dus!

Jaap Jilderts

 

Over Koops NOVL

Wij staan de hele week en op zaterdag voor u klaar.

Kantooradres
van Vlissingenstraat 45a
9403 BB Assen
Tel.: 0595-415161 / 0592-372098
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingscentrum NOVL
Willem de Mérodelaan 2, ingang Meidoornweg
9982 AL Uithuizermeeden